ÅRETS JULEKALENDER ER ENDELIG HER!

Personvern

I denne personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personvernsopplysninger Hold My Hair (www.holdmyhair.no) behandler, formålet med behandlingen og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysninger. Behandlingen av dine personopplysninger skjer i samsvar med personopplysningsloven og EUs personvernforordning (GDPR).

Behandling av personvern

Når du handler eller kommuniserer med oss i Hold My Hair så lagrer vi informasjon om deg for at vi kan tilrettelegge kjøpsopplevelsen din og gjøre den bedre for akkurat deg. Vi lagrer aldri mer informasjon enn vi må og sletter all informasjon som ikke er nødvendig. 

Hold My Hair er en liten norsk bedrift som selger varer i Norge. Vi forholder oss til norsk lov og EU sine reguleringer om personvern.

1. Informasjon om behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for behandling av dine personvernsopplysninger er:

Hold My Hair
(Org. nr. 928 699 951)

Dersom du har spørsmål til vår behandling av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på:

E-post: post@holdmyhair.no

2. Hvordan personvernsopplysninger lagres?

Personlige opplysninger er all slags informasjon som direkte eller indirekte kan tilskrives en levende fysisk person. For eksempel kan bilder og lydopptak som behandles på datamaskin, være personlige opplysninger, selv om ingen navn er nevnt. Krypterte opplysninger og ulike typer elektroniske identiteter (f.eks. IP-nummer) er personlige opplysninger dersom de kan knyttes til fysiske personer.

Behandling av personlige opplysninger er alt som skjer med opplysningene. Enhver handling med hensyn til personlige opplysninger, er en behandling, uavhengig av om den utføres automatisert eller ikke. Eksempler på vanlige behandlinger er innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbeiding, overføring og sletting.

  • Navn
  • Personnummer
  • Kontaktdetaljer (f.eks. adresse, e-post og telefonnummer)
  • Betalingshistorikk
  • Betalingsinformasjon
  • Kredittopplysninger fra kredittrapporteringsselskaper
  • Kjøpsinformasjon (f.eks. hvilken vare som er bestilt, eller om varen skal leveres til en annen adresse)
  • Kjøpshistorikk
  • Ordrenummer
  • Medlemsnummer (kun ved medlemskap)
  • IP-adresse
  • Brukeropplysninger for Mine sider

Vi sørger for at lagring og sikring av personopplysninger gjøres i henhold til gjeldende lover og regler. Dette innebærer at vi har rutiner som sikrer at personopplysningene behandles på en måte som sikrer deres konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

3. Dette bruker vi personopplysningene til

  • For å kunne håndtere kundens bestilling.
  • Kommunikasjon med kunde.
  • For å håndtere og administrere kundens brukerkonto.
  • Opprettelse av innloggingsfunksjon på nettsiden.
  • Lagring av opplysninger knyttet til handlekurv og kjøp.
  • Forenkle bruken av våre tjenester (for eksempel ved å lagre favoritter for å lette fremtidige kjøp eller påminnelse om glemte/forlatte digitale handlekurver).
  • Tilpasning av tjenester slik at de blir mer brukervennlige.
  • Tilpasning av produktanbefalinger.
  • Retargeting-annonsering.
  • Lagring og henting av informasjon via informasjonskapsler for å gi statistikk om besøket ditt på nettstedet.
  • Lagring og henting av informasjon via informasjonskapsler for å håndtere innstillingene dine på nettstedet.
  • Tilpasset webannonsering for tredjeparter.
  • Påminnelse om glemte/forlatte digitale handlekurver.
  • Direkte markedsføring via e-post, SMS eller sosiale medier.

4. Markedsføring

Vi behandler dine personopplysninger i forbindelse med våre markedsføringsaktiviteter. Så fremt du har gitt ditt uttrykkelige forhåndssamtykke til det, vil du som kunde av Hold My Hair med jevne mellomrom motta nyhetsbrev og annen markedsføring på e-post/sms, Det er mulig å melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

5. Informasjonskapsler/cookies

Vi bruker informasjonskapsler/cookies blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin. Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler som er nødvendige for at du skal kunne benytte deg av nettsidene våre. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Behandlingsgrunnlaget for behandlingen av personopplysninger ved bruk av teknisk nødvendige informasjonskapsler er berettigede interesser i henhold til GDPR artikkel 6 (1) (f). Den berettigede interessen er at denne behandlingen er nødvendig for navigering på nettstedene og bruk av nettstedets funksjoner. Innsamlet data av teknisk nødvendige informasjonskapsler brukes ikke til å lage brukerprofiler. I henhold til ekomloven § 2-7 b har du automatisk samtykket til at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

Klarna Checkout

Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Klarna Checkout settes det informasjonskapsler fra Klarna. Mer informasjon på https://www.klarna.com/no/cookies/.

Dersom du gir ditt uttrykkelige samtykke, kan vi også bruke informasjonskapsler til andre formål, slik som statistikk og analyse eller markedsføring. Denne behandlingen gjør det mulig for oss å forbedre kvaliteten og innholdet på vår nettside og våre tjenester. Behandlingen av personopplysninger til dette formålet har grunnlag i ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) f).

Nyhetsbrev

Vi benytter Mailchimp til å sende nyhetsbrev til deg og de trenger da tilgang til din mailadresse. Du kan når som helst melde deg av og vil da bli fjernet fra Mailchimp sine lister ved å trykke på linken nederst i nyhetsbrevet eller kontakt vår kundeservice. https://mailchimp.com/legal/privacy/

Google Analytics

Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Facebook Pixel

Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

 

6. Tredjepartleverandør

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Hold My Hair bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

  • Klarna: Om en betaler med Klarna i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.
  • Mailchimp: Mailchimp benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailchimp.
  • Google Analytics: Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.
  • PostNord: Vi sender pakker med PostNord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.


7. Dine rettigheter

Ved å henvende deg til oss, har du rett til å kreve innsyn i, korrigering av og/eller sletting av dine personopplysninger. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å sende en e-post til post@holdmyhair.no

Dersom grunnlaget for behandlingen av personopplysninger er samtykke, har du til enhver tid rett til å trekke tilbake sitt samtykke ved å kontakte oss.

Du har også rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.


8. Lagringstid

Hold My Hair lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for formålet med behandlingen. Vi vil ikke lagre personopplysningene dine utover dette, med mindre vi har et annet rettslig grunnlag for fortsatt behandling. Eksempler på dette er:

  • Fakturaer som inneholder personopplysninger bilagsføres og oppbevares i fem år i henhold til bokføringsloven § 13.
  • Ved tvist med kunder, for eksempel om oppgjør, vil vi beholde personopplysninger så lenge det er nødvendig for å løse tvisten, i henhold til GDPR artikkel 17.

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er behandlet for, slettes fra våre systemer.


9. Endringer i våre personvernerklæringer

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 24.05.2022. Vi forbeholder oss retten til å endre den fra tid til annen og oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med innholdet i erklæringen med jevne mellomrom.